Pajala IF Innebandy vann klart mot K4 IF

Tuff innebandydrabbning i Pajala som till sluts vanns över K4 IF. Foto: Pajala IF Innebandy.

Pajala IFs innebandyherrar vann sin andra hemmamatch med klara 8-4 och motståndarna var inga mindre än förra årets seriesegrare K4 IF. K4 IF hade inför säsongen tappat några riktigt tunga namn och inlett säsongen med 3 poäng på 3 matcher. Pajala tog efter första uddamålsförlusten mot Kiruna två poäng efter seger i förlängning mot IBK Luleå. 

1:a lina: Danne, Jossi P, Tim 2:a lina: Hector, Sturre, Kotten 3:e Dennis Mäki, Samuel, Tero
Backar: Maggi, Elka och Joni. Extra spelare: Yazdan, Jeppe.

Period 1

I 1:a perioden går vi ut taggade i närkampsspelet och ett något passivt K4 tillåter oss att ha mycket boll. Redan efter 3 minuter så knackar Jossi P behärskat in en backhand efter fint förarbete av Danne och Tim i första linan. Jossi P gör alltså mål direkt i sin första match, kult att se! Efter skott från backposition av Elka så trycker Danne även in 2-0 efter 7 min. En riktigt bra start! Vi pratar om att fortsätta lägga in bollar på kassen från backposition och knappt en minut senare så bågar Maggi in och skjuter bollen i krysset till 3-0! Vid det är laget känns det som att vi sitter lugnt i båten och har kontroll på matchen både offensivt och defensivt. När K4 byter lite galet så tar Hector påpassligt emot en pass på offensiv planhalva och bågar förbi motståndaren och trycker snyggt in bollen i bortre hörnet i 12:e minuten. Vi fortsätter spela stabilt och går till periodpaus med 4-0 ledning.
I periodpausen pratar vi om att hålla fokus och vara beredda på att K4 inte kommer göra en lika dålig period.

Period 2 

K4 får också kontakt när de 7 min in i andra perioden inom loppet av en minut får in två bollar och krymper avståndet till 4-2. Vi klarar även av ett boxplay innan märkliga saker börjar hända i gamla sporthallen. 12 min in i 2:a perioden så bågar Maggi från backposition och skjuter bollen vi magen på Tero in i mål. Denna händelse är något som håller seket sysselsatta då det visar sig att Tero bara finns med på pappersprotokollet och inte finns med i laguppställningen på Ibis.. Nåväl först 14.47 in i 2:a perioden när Sturre fint framspelat av Hector trycker in 6-2 uppdagas detta av seket och domaren. Det hela resulterar i att Tero får ett rött kort och tvingas skutta av plan samtidigt som vi får en 5 min utvisning att klara av resten av perioden. ”Buy guys!” säger Tero vinkandes och verkar inte speciellt orolig över att vi ska klara av detta.. Voivoi tänker ansvarig lagledare MuppSturre som är ansvarig för denna fadäs och biter sig i läppen. Men vi har en stabil box och en vildsint frustande Danne jagar ifatt K4s point i pp, vinner bollen och lägger kyligt in den till 7-2 i boxplay. K4 hinner dock få in en reducering till 7-3 innan periodpaus men vi spelar alltså 1-1 i vårat 5 min boxplay vilket är grymt skönt med tanke på hur illa det hade kunnat gå.
Inför tredje så frågar Tero om det är ok att han kollar på matchen från läktaren men vi säger att enligt reglerna så måste han snarast lämna landet, åka över till finska sidan där tre ilskna surikater ska offras för att blidka innebandygudarna. Tero tycker detta låter orimligt och sätter sig på läktaren istället. Vi säger också att vi ska spela tryggt och säkert med långa anfall för att behålla vår fyramålsledning
i 3:e perioden.

Period 3 

Snack i perioderna har en tendens att få motsatt effekt och även så i denna match när K4 redan efter 19 sek reducerar till 7-4 och får vittring. Pajala hinner med ett riktigt bedrövligt powerplay där K4 även lyckas få med sig en straff 4 min in i 3:e perioden. I detta viktiga läge kliver målvaktsfantomen Tuukka fram och räddar straffen! En riktigt taggad och glad Tuukka kastar av sig hjälmen hoppar in i famnen på sina lagkamrater. En riktigt fin scen som ger oss mycket energi inför fortsättningen! Den energi som Tuukkas räddning ger oss behövs också då K4 ligger på att för att ta sig närmare oss resultatmässigt. Vi lyckas dock reda ut stormen och kör en frislagsvariant som bara Jeppe är med på, denna rätt avancerade variant som innehåller hela två pass och ett skott misslyckas när Elka slår en pass till fel gubbe (Sturre) som inte förstår varför den dyker upp vid hans fötter och i vrede över detta frislagsmisslyckande skickar bollen i nättaket till 8-4. Nåväl ibland är det bara onödigt att krångla till det i onödan.. Resten av perioden reder vi ut på ett fint sätt och säkrar den första 3-poängaren för säsongen.

Denna match var ett steg i rätt riktning för laget där vi rullar på med tre kedjor hela matchen och alla gör jobbet på ett fint sätt. Boxplay såg mycket stabilt ut och förhoppningsvis undviker fler matchstraff för ej uppskrivna spelare i framtiden..
Efter matchen lämnar Tuukka över måsmasken till Joni som står för en stabil backinsats än en gång. Hector ser ut att varva igång och gjorde ett fint mål och en fin assist i matchen. Mäki slet som ett djur i boxen och producerade framåt. Förutom Joni så stod även backkollegorna Maggi och Elka för starka insatser. En spelsugen Jeppe kunde som vanligt inte hålla sig från spel utan hoppade in något enstaka byte trots sin skada, vi får hoppas att han ger kroppen tid att läka också.. Dennis Mäki stod för en fin arbetsinsats och var så nära att göra mål med ett ribbskott i 1:a perioden. Kotten står ännu för en mycket stabil insats och hävdar fortfarande att han inte varit inne på ett enda baklängesmål?!..
Tack till alla våra medhjälpare som hjälper oss i sek, fik och insläpp under matcherna. Stort tack till publiken som alltid stöttar oss och bär fram oss till 3 viktiga poäng!

Poänggörare:

Sturre 2+2 Mäki 2+1 Ecce 1 +1 Maggi 1+1 Jossi P 1+0 Elka 0+1

Källa: Pajala IF Innebandy