Spännande bostadssatsning i Pajala

Lovikka Möbelfabrik bjuder tillsammans med mäklare in till visning av de olika lägenhetsmodellerna på lördag den 29 september.

För att möta upp behovet av fler attraktiva bostäder öppnar byggföretaget Lovikka möbelfabrik nu upp för ett än så länge rätt ovanligt koncept. De tidigare hyresrätterna på Fiskalsrundan inne i Pajala har gjorts om till bostadsrätter och finns nu ute till försäljning! Det nyproducerade vita enplanshuset med de tolv lägenheterna är byggda med en tanke om att det ska vara anpassat till vårt klimat, lättskött och trevligt.

I Tornedalen har man en tradition av att antingen hyra en lägenhet eller äga ett hus men nu när arbetsmarknaden stärks och efterfrågan efter hus ökar så blir det även mer attraktivt att äga sin egna lägenhet vilket är ett starkt koncept i de övriga malmfältskommunerna, speciellt för de äldre som vill sälja sitt hus och söker sig till något enklare.

  • Vi bygger bostadsrätter i både Kiruna och Gällivare och trycket att köpa är väldigt högt, man ser boendet som en bra investering och boendekostnaden blir ofta samma eller i de flesta fall även lägre än att hyra en lägenhet.

Den stora skillnaden är att man i sin bostadsrätt har möjlighet att påverka sin boendemiljö både exteriör – och interiörmässigt och att det generellt alltid hålls en väldigt hög standard i och med att alla boende tillsammans engagerar sig och ansvarar för huset och dess värde. I det här fallet har man även möjlighet att vara med och forma bostadsföreningen och sitt hem från grunden som en av ägarna.

  • Det är viktigt att det finns olika typer av boenden för allas enskilda behov och här är en modell som ger ägaren ett nybyggt, lättskött och modernt hem till bra boendekostnad och vi hoppas att även Pajalabor eller hemvändare som vill återvända till kommunen vill upptäcka det här boendekonceptet säger Magnus Rova på Lovikka Möbelfabrik.

Lovikka Möbelfabrik bjuder tillsammans med mäklare in till visning av de olika lägenhetsmodellerna på lördag den 29 september.