The Magnettes firade 10 år med Musikguiden i P3 i Pajala

The Magnettes Foto Beata Cerwin.

Den 28 november är 10 år sedan The Magnettes gjorde sitt första framträdande på Café Nova i Pajala. På årsdagen spelade de nu åter på Café Nova men den här gången följer Musikguiden i P3 med och dokumenterar hela spelningen.

– Otroligt kul att Musikguiden kommer upp till Pajala och gör det här just när vi har det här jubileumet. Säger Rebecka Digervall från the Magnettes.

Tio år är inte slutet för The Magnettes. Igår släppte de datum till sin Europa turné som sker i februari.

– Det är datum till den första Europa turnén i februari. Vi har så många förfrågningar att vi även kommer han en i april och en till i oktober, fortsätter Sanna Kalla.

Mer turnerande ska det bli, de är uttagna till den viktigaste live showcase festivalen i Europa Eurosonic i Holland i januari, vilket brukar kunna ge ännu mer spelningar. Dessutom är de ett av de tio svenska akter som är nominerade för INES (Innovation Network of European Showcases) vilket betyder att de får stöd att komma ut till ännu fler festivaler runt om i Europa.

USA turné är också på väg i mars där de redan nu har gåytt ut med att de ska spela på världens största showcase festival SXSW för andra gången.

– Första gången var helt otrolig, vi fick skivkontrakt och en massa ovärderliga kontakter som har fått oss att gå framåt. Ska bli spännande att göra resan en gång till med den nya showen vi har. säger Tomas Bäcklund Tuneström.

Just nu jobbar The Magnetets med nya låtar som kommer bli album nummer två och var nyss i NYC och jobbade med producenter.

Om The Magnettes

Uppmärksammade popgruppen The Magnettes bildades i Pajala av Rebecka Digervall och Sanna Kalla. Efter några år anslöt Tomas Bäcklund Tuneström och trion började mejsla ut den synth-, riot grrrl- och new wave-influerade pop som numera beskrivs med termer som ”fuck-pop” och ”glitterpunk”. 2015 landade de ett skivkontrakt med amerikanska Digsin, där de släppt ett antal singlar och albumet ”Ugly Youth”.

Källa: Musichelp sweden ab